Magazine/localuri romanesti in Cipru

Prezentarea firmelor si a institutiilor romanesti prezente in Cipru. Magazine si localuri romanesti in Cipru. Servicii oferite romanilor, precum si ofertele de munca ale acestora pentru romanii din Cipru.

Postby petrinela33 » Wed Mar 26, 2008 10:51 pm

..Am descoperit acum cateva zile cabanos.....In Limassol...Vis-a-vis de hotelul Park Beach la un magazin cu specific polonez. Polish minimarket. O punga de 600 de grame e 16 euro....Pentru cei care nu au mai gustat asa ceva de multa,multa vreme(ca mine) a fost o a adevarata placere. :wink:

User avatar
petrinela33
Active
 
Posts: 150
Joined: Sun Aug 28, 2005 7:02 pm
Location: Limassol Cyprus

CE FACE UN ROMAN PENTRU MANCARE IN CIPRU

Postby mail.fpc » Thu Mar 27, 2008 12:21 pm

Am fost acolo alergind ca un gindac cipriot (megalo katarida :? ) luptindu-ma cu englezii beti si tatuati si cu asiatici mici dar multi si dupa ce era sa cad in chelie (pentru pret mai mult :idea: ) am ajuns in sfirsit acolo. Cind colo sa ma arunc in mare si sa ma inec si nu alta cabanosu romanesc era de fapt un cirnat polonez facut de catre nemti la un pret de periptero.Tot vorbind cu ciprioiu si uitindu-ma cu ochiul la ruso-pontios de pe linga mine (de ciordeala sau altceva :arrow: ) mi-am adus aminte unde sunt:
IN CYPRUS.
Asa ca dragi mei compatrioti o data pe an oricum ma duc in tara sa mai iau o teapa prin Pantelimon si oricum maninc preparate romanesti de ma acresc ca oricum ce e bun e la acelasi pret ca in Cipru (ma refer aici la mezeluri calumea branzeturi bune si vinuri de calitate mai nasol e ca nu avem la fel si salariile) si mai bine rog pe cineva care se intoarce din Romania sa-mi ia si mie o bucatica cit de mica din ce am pofta. Daca am nesimtirea sa rog persoana respectiva sa-mi ia doua trei bucatele din orice produs realizati ca trebuie sa fiu sofer pina si de la aeroport.
Oricum eu m-am saturat de macelariile cipriote si de preturile lor mai mari ca in supermarket mai bine ma duc la macelariile arabe din Kanika si le spun la arabutchia ce vreau si ei i-mi spun cind trebuie sa vin sa-mi iau marfa si sa platesc bineinteles (asta nu dureaza mai mult de o zi maxim 3) ca si la ei e scump dar iau doar materie prima nu finita.De exemplu cind a-ti mincat voi ultima oara sorici sau piftie sau coaste afumate ? He,he ce bun e chiar ma gindesc sa ma duc inainte de pasti sa le spun de niste prapor pentru drob de miel ca reteta o am oricum de pe net asa ca se poate daca vrei sa te zbati putin si sa nu pui boticu la ciprioi.
Vorbind de vinul romanesc in Cipru mare atentie sa nu beti de buturuga si am sa va spun de ce imediat.
Se cunoaste clar diferenta dintre un vin cipriot bun si unul romanesc tot bun dupa culoare miros si mai ales gust (noroc cu europenii cai obliga sa scrie pe sticle daca are sulfiti sau nu pe etichete adica daca este vin de masa sau natural :?: )caci stiu dintr-o sursa imbatabila ca aicea un ciprioi care cam are aici monopolul la vinuri (cine este va las ca tema de acasa) cu ajutorul unor romanasi in tara a avut si mai are ideea stralucita de a pune pe vinuri cipriote mai mult sau mai putin bune etichete romanesti de la vinuri de marca cum ar fi Tamiioasa sau Busuiaca de Bohotin.
Informatia nu mar fi mirat si nici nu miar fi stirnit curiozitatea daca fiind in tara in compania unei persoane care lucreaza la Jidvei nu mi-ar fi explicat mai pe indelete anumite detalii oricum in romania un vin bun nu chiar de vinoteca dar apropiat sare de 7e deci ca sa-l aduci in Cipru mai trebuie sa pui 1-2e profitul tau de importator si distribuitor+2-3e cheltuielile de depozit,benzina,ambalaje,etc pina la supermarket, frutari sau restaurante.
Acestia la rindul lor vor si ei profit (de aia lucreaza cu romani la negru -daca ii vede clientul- sau cu asiatici-daca nu ii vede clientul-sic! :idea: ) mai mare in fuctie de ordinea in care v-am spuso deci un vin bun de la noi nare cum sa nu fie aicea dublu ca pret pe sortiment daca mai pui la socoteala ca ciprioi dubleaza orice va las pe voi sa apreciati la ora actuala la cit ajunge un vin romanesc de calitate oricum sare de 20e iar in conditiile aste se pune intrebarea de ce sa beau in Cipru un vin romanesc bun dar scump (daca sunt norocos sa-l gasesc) cind pot sa beau un vin bunicel sau acceptabil din Franta sau Africa de Sud la un pret decent in comparatie culmea chiar cu Romania (preturile din hipermarketurile noastre la aceste produse sunt cu mult mai mari decit aici in conditiile in care toti suntem europeni si nu mai avem taxe vamale ci doar accize pe produse de lux,etc iar vinul face parte din aceasta categorie).
Bine o sa ma intrebati "dar daca iei teapa si cu astea" pai ce sa fac asta e Cipru si ce sa fac daca am venit aici acum 15 ani cind eram pustiulica si nu stiam ca exista si alte tari cu posibilitati mai mari si potential urias in comparatie cu pirtul asta din Marea Mediterana si apoi una e sa am o gaura de 5-10e in buzunar si alta de 10-20e.Pai nu 8) .Ce sa fac daca i-mi place vinu si nu numai.
Revenind la subiect nu cred ca localurile cu specific romanesc de aicea pot rezista fara nici un compromis major (daca ar fi corecti pina la capat ar da faliment nu ca in Romania nu ar fi la fel dar aicea sar putea sa cumperi si nisip in farfurie ca atirna greu la gramaj).Ginditiva asa : exista macar un restaurant cu arhitechtura romaneasaca ? sau exista vreun restaurant cu decor romanesc ? sau exista un restaurant cu atmosfera romaneasca (gen ospatari,orchestra,meniu,etc) ? Atunci de ce sa dau 30e/persoana doar pe un meze romanesc cu mincarea asa cum e si nu cred ca sunt eu in masura sa o critic ca doar nu sunt urmasul lui Pastorel (stiti cine a fost :oops: ) asa ca nu intra in discutie, la malu marii cu trafic in cap si cu scaune din plastic cu zimbetul unui ciprioi care poatea are SIDA de la cabaretiste (poate culmea tot romance) caci chiar daca ma duc o data pe an in Romania prefer sa maninc un pastrav la gratar cu ai mei pe Cheile Risnovului intr-un peisaj care nu se compara nici macar cu Petra toRomu de linga Paphos (in Valea Prahovei mi sa facut lehamite de bucuresteni de weekend cu manelele si jegul lasat dupa ei) dar stiu ca e facut si digerat intr-o optiune care chiar merita ca sa nu mai vorbim de alte tari gen Italia (am fost acolo «1an) ca ne enervam si ne e rusine din cauza ca suntem romani.
Acestea fiind spuse intrebarea ramane :
Da eu malai si bors unde gasesc ? in Limassol ? aaa ?
Last edited by mail.fpc on Sun Apr 20, 2008 3:03 pm, edited 1 time in total.
Cyprus in Europe ? or !

User avatar
mail.fpc
Active
 
Posts: 49
Joined: Sat Mar 22, 2008 3:06 pm
Location: World

Postby rasgeado » Thu Mar 27, 2008 9:16 pm

...daca tot veni vorba de chestii culinare.

Ca ziceai de vin francez, Cabernet Sauvignon sau Merlot frantuzesc gasesc mereu la oferta in Debenhams - 5 euro 2 sticle. Daca totusi vreau ceva special, ma intind la un vin de Chile, pana in 10 euro oricum.

Feta sau pita inlocuieste cu succes telemeaua. Castraveti murati in sare si nu in otet gasesc tot la Debenhams in taraba "ruseasca", nu mai stiu pretul. A incercat nevasta-mea si sarmale din varza fiarta si lamaie pe post de acreala, nu e rau deloc.

Numai palinca nu prea o ai cu ce inlocui, aducem cand mai mergem pe-acasa :)

rasgeado
Active
 
Posts: 47
Joined: Sun Mar 04, 2007 10:54 pm
Location: Nicosia

CUM MANINCA UNI ROMANI IN CIPRU SI MAI ALES CE

Postby mail.fpc » Sun Mar 30, 2008 2:16 pm

Daca extindem sintagma "Ce-i in mina nu-i minciuna" cu cea care ni-se potriveste mai bine noua romanilor in general "Ce-i in gura este buna" ma vad nevoit sa ma retrag din acest post diplomatic pentru ca sigur ca se gaseste la Debenhams (fostul Woolworth stiti nu :wink: ) vinuri frantuzesti pe care eu nu le pot nici macar degusta cu pret de rabat dar ma gindesc ca zilele astea fiind impulsionat de cele scrise am luat tot un vin frantuzesc la 4.5e si fiind grabit nu m-am uitat pe eticheta sa vad ca era facut din fructe (piersici,prune,etc) si mai continea si sulfiti desi zicea ca-i DOC asa ca am cam inghitit in sec dar asta e Cipru
Bine-nteles ca nu l-am putut bea si i l-am lasat lu maica-mea impreuna cu un vin spaniol de masa fara pretenti de aceea nu l-am luat de baut la 1.7e pe care ea la pus la octapodia (caracatita) ca erau din alea mici si congelate dar altele n-am avut chef sa ma duc sa caut desi mi-ar fi placut una mare si proaspata.
Alta treaba e cu feta ciprioata si alta cu cea greceasca sau chiar italiana (vezi ca cica au niste probleme cu mozzarella dar eu nu cred ca sunt decit niste sifoane gen aviara).Ca nu sunt la fel asta sigur e (cea mai tare e cea greceasca ca doar ei au inventat-o insa aia italiana mi-a placut la nebunie) dar nu se compara cu telemeaua noastra (gindestete cite feluri avem dulce,sarata,uscata,etc si feta daca vrei).Cit despere pitas e alta poveste trista si nu am chef sa scriu de ea.Castraveti murati calumea am mai gasit pe la fratii nostri emigranti bulgarasi dar nu mai stiu unde s-au mutat si daca mai sunt pe insula asta fiarta nu mai pot da de ei ca in sare pot sa-mi fac si eu si despre varza bravo lu nevasta-ta ca are talente gastronomice.In rest "Sa dam Caesar-uli ce-i al Ceasarului" asa ca ai super dreptate cu vinul din Chile si nu pot sa zic nici pis dar sa nu utam pretul 12,45e dar merita mai ales ca in Romania nu gasesti sau nu stiu eu unde sa caut asa ceva iar aicea banii astia insemna 2 suflaghi pe strada sau 4 beri baute intr-un bar prin Turist Area in Limassol de unul singur.
Ca tot veni vorba de suflaghi sti cum o fac ciprioii ( atentie nu cum o prepara ci cum o vind :roll: ).Pai ca-m asa :
- se aprovizioneaza o data pe saptamina sau de doua ori ca benzina e scumpa ca altfel macelarul e arabete oricum
- se decongeleaza sau nu si se face focul si se pregateste carnea pe la 12 ziua dar nu de tot
- se reincalzeste (perpeleste pe foc) si se pun ingredientele in fata clientului sau nu si se vinde pe loc sau la comanda
- se pastreaza ce-a ramas nevindut pentru a doua zi si se reia din nou de la inceput pentru a nu avea nici o pierdere sau a face profit
Mie personal i-mi placea o suflaghi facuta proaspata cu multa lamiie iaurt si fara varza jegoasa dar gusturile nu se discuta in schimb apreciez si ar trebuii sa invat de la ciprioi cum fac ei bani calumea pe prosteala.De aceea eu nu i-mi iau decit foarte rar seftalia (se cunoaste dupa aspect ca e intodeauna inegrit) si ar fi mai bine sa-i intrebati pe romanii care lucreaza (numai ei sau ele stiu cum) la suflaghisti daca au chef sa vorbeasca cu voi (unele chiar nu sunt lasate sau nu vor).
In rest despre palinca i-mi pare rau ca au inregistrat marca ungurii primii dar as vrea sa te intreb personal daca se poate urmatoarea intrebare:
Tie i-ti place palinca facuta cu para in sticla sau cea facuta pe batatura ?
Last edited by mail.fpc on Sun Apr 20, 2008 3:05 pm, edited 1 time in total.
Cyprus in Europe ? or !

User avatar
mail.fpc
Active
 
Posts: 49
Joined: Sat Mar 22, 2008 3:06 pm
Location: World

Postby rasgeado » Sun Mar 30, 2008 8:51 pm

M-ai dat gata cu terminologia de specialitate! Palinca o aduce socru-mio din Salaj, iar eu iau de la el. Cu toata rusinea, nu am vazut niciodata cum se prepara :) Nici n-am observat sa aiba vreo para...

Pentru mine, suflaki e mancare grea si cam nesanatoasa. Din bucataria cipriota apreciez modul in care prepara legumele si unele carnuri mai usoare. In schimb, mi-a placut mult carnea (au si ei un fel de frigarui) la un restaurant arabesc. Si servirea a fost mai calumea decat la localurile cipriote.

rasgeado
Active
 
Posts: 47
Joined: Sun Mar 04, 2007 10:54 pm
Location: Nicosia

Magazin romanesc

Postby itzicool » Tue Sep 08, 2009 11:00 am

Produse romanesti se pot gasi in Limassol pe Agia Zonis, semaforul de la BodyLine de pe Apx. Macariou in sus pe Agia Zonis vreo 500 m.

itzicool
Interested
 
Posts: 5
Joined: Mon Sep 07, 2009 11:56 pm
Location: Limassol

Postby longbou » Sat Oct 03, 2009 10:35 pm

s-a mai deschis in Kokkinotrimithias un magazin romanesc, pe 2 octombrie.
spre rusinea mea (desi stau in localitate) nu am apucat sa intru in el
dar la inceput in toate este marfa buna si proaspata
Kokkinotrimithias este la 15 km langa Nicosia
Last edited by longbou on Sun Apr 04, 2010 11:05 pm, edited 1 time in total.

longbou
Active
 
Posts: 634
Joined: Thu Aug 20, 2009 3:43 am
Location: Latsia - Nicosia

Postby misteco » Thu Mar 18, 2010 9:54 am

Incepand de saptamana viitoare se deschide in nicosia (ledra) patiserie romaneasca. Puteti gasi acolo covrigi, branzoaice, placinte si multe alte bunatati. Va asteptam.

misteco
Interested
 
Posts: 8
Joined: Wed Feb 10, 2010 7:36 pm
Location: nicosia

Re: Magazine/localuri romanesti in Cipru

Postby Sovata » Mon Jun 14, 2010 3:00 am

o companie care face aprovizionare/delivery/ a pus pe lista "mici" :) m-am tavalit pe jos cand am vazut !!! am sa ma uit la pret,asa ca informatie :)


um, sunt un pic nedumerit. de ce romanii cauta produse romanesti in alta tara?? eu sunt curios sa incerc produse locale,noutati,etc. de ce doamne sa caut ce am in romania? oare sa ma faca sa ma simt mai aproape de casa, sau cum? poate unii sunt stresati aici, si cauta refugiul in mancarea de acasa...poate....sunt de parere daca nu iti face placere ceea ce este diferit in alt loc, este greu sa te simti bine in acel loc ..
http://cipru.3xforum.ro/ barfa,smenuri,sushanele

User avatar
Sovata
Active
 
Posts: 193
Joined: Mon Jun 14, 2010 2:43 am
Location: famagusta

Re: Magazine/localuri romanesti in Cipru

Postby realwahl » Mon Jun 14, 2010 1:00 pm

Ai dreptate, daca nu iti place ceea ce este diferit, e greu sa te simti bine intr-un loc nou.
Insa, nu trebuie sa iti placa tot ce e nou si sa uiti tot ce ai lasat in urma.
De cat timp ai plecat din Romania? Nu ti-a fost niciodata dor de o mancare romaneasca?

Eu cred ca e important sa avem magazine romensti, pentru produsele traditionale (gen varza murata, bors...) pe care nu le gasesti in Cipru.
Be the change you wish to see in the world. (Mahatma Ghandi)

User avatar
realwahl
Site Admin
 
Posts: 689
Joined: Sun May 08, 2005 1:21 pm
Location: Cyprus

PreviousNext

Return to Firme si Institutii romanesti in Cipru

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron