Somaj

Informatii despre contractele de munca, acte legate de angajare, impozilte, taxe, salariu, concediu si alte beneficii.

Re: Somaj

Postby bogdanbf » Fri Jun 01, 2012 10:55 pm

se poate lua somajul din Cipru in Romania, dar atentie, acesta ti se va plati doar 3 luni!!!

tot ce trebuie sa faci e sa completezi un formular. Faza e ca daca in Cipru dureaza 3 luni jumatate pana iti vine somajul, nici nu vreau sa ma gandesc cat dureaz ain ROmania :)
Blog de emigrant in Cipru

Ubi bene, ibi patria!

User avatar
bogdanbf
Active
 
Posts: 837
Joined: Mon May 25, 2009 11:30 am
Location: Limasol

Re: Somaj

Postby alex_alf17 » Fri Jun 08, 2012 12:30 pm

am vazut ca s-a discutat larg pe subiectul acesta,fiecare dand opinii mai mult sau mai putin adevarate.Am lucrat 4 ani cu forme legale si am demisionat.Cine a spus ca daca demisionezi nu beneficiezi de somaj:s-a inselat!beneficiez de somaj,acesta a venit dupa 2 luni jumate de la depunerea actelor sau la a 4-a semnatura(asta sa dau o idee),iar banii au venit pe 2 luni.Acum insa am si eu o nelamurire:a trecut o luna si 2 saptamani si nu am mai primit banii in cont.Banii vin odata la 2 luni timp de 6 luni sau ar fii trebuit sa vina dupa prima faza lunar(cele 2 luni de la inceput)?precizez ca sunt cu semnaturile la zi.

alex_alf17
 
Posts: 1
Joined: Fri Feb 17, 2012 7:03 pm

Re: Somaj

Postby misu72 » Sat Jun 09, 2012 11:27 pm

buna seara.nu vreau sa va dezamagesc dar eu am terminat somajul in luna mai si nu am primit un cent.eu stau in larnaca si am fost la nicosia si mi s-a spus sa astept ca nu au bani.am pus in fiecare luna vizele au trecut 6luni si nici un ban.nici de munca nu se gaseste.as pleca acasa dar trebui sa ma mai duc la nicosia sa vad cei cu banii.au zis ca luna asta sa-r putea........apropo ce se intampla cu constructile de nu se mai dau drumu la lucrari??vad pe net ca au o gramada proiecte dar nu incep deloc.

misu72
Active
 
Posts: 64
Joined: Sun Jan 23, 2011 7:17 pm

Re: Somaj

Postby bogdanbf » Sun Jun 10, 2012 6:35 pm

misu72 wrote:buna seara.nu vreau sa va dezamagesc dar eu am terminat somajul in luna mai si nu am primit un cent.eu stau in larnaca si am fost la nicosia si mi s-a spus sa astept ca nu au bani.am pus in fiecare luna vizele au trecut 6luni si nici un ban.nici de munca nu se gaseste.as pleca acasa dar trebui sa ma mai duc la nicosia sa vad cei cu banii.au zis ca luna asta sa-r putea........apropo ce se intampla cu constructile de nu se mai dau drumu la lucrari??vad pe net ca au o gramada proiecte dar nu incep deloc.

incearca sa ceri lamuriri pentru ca nu e normal ce se intampla! Poate ai tu ceva probleme anume, caci de dat, somajurile se dau! Mergi si cere clar lamuriri. Mergi cu cineva care vorbeste greaca sau engleza peste mediu ca sa inteleaga exact ce se intampla. Daca cei de la ghiseu nu te lamuresc, cere o audienta la Directorul de la Asigurarile Sociale din Larnaca.
Blog de emigrant in Cipru

Ubi bene, ibi patria!

User avatar
bogdanbf
Active
 
Posts: 837
Joined: Mon May 25, 2009 11:30 am
Location: Limasol

Re: Somaj

Postby caramella001 » Mon Apr 01, 2013 11:09 pm

Buna,tuturor romanilor care au avut fericita sau nefericita ocazie de a munci in cipru. Stiu ca acest subiect despre somajul din cipru a fost dezbatut si discutat pe toate partile.Am nevoie de ajutor din partea voastra. Am lucrat in cipru numai in perioade de sezon.2 APRILIE- 5 NOV. In sezonul din 2012 am muncit pentru Marangos Bakeries din Paralimni,in bucatarie. Marangos a fost pentru mine primul patron de treaba ,in sensul ca platea toate orele suplimentare,over-time,split. Ajunsesem si la 14 ore pe zi. Era decizia mea ,nu ma obliga nimeni, dar imi trebuiau bani suplimentari pentru plata facilitatilor(chirie,electricitate ,apa).Mi-au completat doate documentele pentru obtinerea foaiei galbene,cardul roz pentru spital,concediu de odihna platit,bilet de avion.Regret atat de mult ce se intampla acum in cipru,deoarece in aceste conditii nu este un moment bun sa ma intorc la munca. Problema mea in acest topic este alta. Pe data de 5 nov. 2012 m-am inregistrat ca somer,am urmat toate procedurile,am intrat in posesia cartonului verde de somer. Am anuntat pe cei de la Social Insurance ca plec pe data de 25 nov in tara .Eu am familia in tara,nu puteam sa stau acolo,sperante de alt loc de munca nici vorba,sezonul la Marangos fiind incheiat.Cei de la fortele de munca au zic ca nu este problema,sa vin la verificari pe 22 nov.2012.M-am prezentat cu toate actele posibile,totul a fost ok,tot ce mai aveam de facut era sa le aduc extrasul de cont de la Hellenic Bank. Mi-au zis ca asta este tot,ca somajul se va duce direct in contul meu bancar. Eu card visa de la Hellenic nu am vrut sa am,nici nu imi dau seama acum de ce? Am incheiat o intelegere scrisa si semnata de mine cu banca in Deryneia(scuze daca am scris gresit ),in care puteam suna banca sa ma informeze cand incep banii sa imi intre in cont , si sa mi-i transfere in contul meu din romania. Am inteles ca nu ai dreptul decat de 2 ori sa ceri banii. Am completat 2 formulare cu numele meu ,adresa bancii din ro,codul IBAN,am semnat. Nu era nevoie ca banca sa verifice contul meu din ro deoarece mi-am transferat bani in contul meu de la Raiffeisen.Intrebarea mea pentru voi este daca in conditiile actuale din cipru voi mai primi ajutor de somaj.Va multumesc mult ,si astept cu nerabdare vreun raspuns. Carmen.

caramella001
 
Posts: 1
Joined: Thu Mar 28, 2013 8:37 pm

Re: Somaj

Postby johnny0585 » Fri Apr 11, 2014 3:01 pm

Salut!
Am o intrebare - Daca am luat somaj mai pot beneficia de banii aceia de vacanta care se dau anual? Am lucrat sesonier cu contract din mai pana in decembrie,am luat somaj pana acum. In mai incep iar munca.
Va multumesc!

johnny0585
 
Posts: 1
Joined: Wed Mar 13, 2013 5:31 pm

Previous

Return to Legislatia muncii in Cipru

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron