Apartamente de inchiriat

Aceste mesaje vor fi mutate in curand in categoriile potrivite.

Moderators: bitihacy, clau

Postby gabic » Mon Feb 06, 2006 3:56 am

Buna!

Eu sunt unul dintre cei care va ajunge pe la sf lui februarie la Amdocs si voiam sa va rog sa-mi ziceti daca auziti de vreun 2 bedroom ap liber in zona/cladirea unde stati (mai ales daca va place acolo :) ).
Poate ca ma cam grabesc, avand in vedere ca ajung abia pe 19 acolo :D

Merci

gabic
Interested
 
Posts: 8
Joined: Sat Dec 17, 2005 12:09 am
Location: Limassol

Postby realwahl » Wed Feb 08, 2006 4:45 pm

Salut Gabi,

Intradevar, te cam grabesti cu apartamentul. Este o chestie pe care o fac majoritatea cand ajung in firma. Foarte multi au inchiriat primul apartament gasit (sau al doilea, al treilea..), iar dupa aceea, cand au vazut ce apartamente au gasit altii, nu le-a mai placut apartamentul in care stau.

Apartamentele de inchiriat de aici arata mai bine decat majoritatea apartamentelor de inchiriat din Romania. Livingul este mult mai mare si mai gol decat sfrageria din Romania, cu canapea, fotolii si masuta, nu cu pat, biblioteca, vitrina si masa mare. Dormitoarele sunt comparabile ca dimensiune, insa mult mai goale (fara mobila inutila). Un apartament de 2 dormitoare aici are ~100mp, fata de 60-70 cat are un 3 camere in Romania. De asemenea, si mobila este noua sau in conditii bune.

Astfel, apartamentele de aici "iti fura ochii". De aceea, e recomandat sa vedeti cel putin vreo 5 apartamente, inante sa va hotarati la unul.

Cand am venit eu, acum 2 ani, agentii imobiliari nu prea stiau de Amdocs. De aceea, era mult mai usor sa negociezi un apartament bun. Insa acum, am vazut ca agentii imobiliari merg cu 2-3 grupuri de persoane in acelasi timp la un apartament. Astfel, este mult mai greu sa negociezi: "300 e prea mult... va pot oferi maxim 260 pe apartamentul acesta" sau "mda, merita 300... daca as castiga mai mult, poate mi-as permite. Insa avem salarii f. mici amadoi (colegii de apt.), si din pacate nu va putem oferi mai mult de 260. Ce zici (catre colegul de apartament), crezi ca ne putem permite 260? Ca apartamentul este dragut!".

Daca vreti sa negociati si sa obtineti un pret bun, este esential sa mergeti doar cu agentul (fara alt grup, concurent). Daca agentul vrea sa va grupeze... ii spuneti sa fixeze alta intalnire separata pentru voi. La comisionul pe care il castiga (chiria pe o luna), cu siguranta nu isi va permite sa va refuze.

User avatar
realwahl
Site Admin
 
Posts: 689
Joined: Sun May 08, 2005 1:21 pm
Location: Cyprus

Postby OQL » Wed Feb 08, 2006 6:09 pm

Salutare,

Impartasesc si eu aici experientele mele cu apartamentul, in spiritul solidaritatii pentru perioada cand cautam raspunsuri pe forum :D

Lotul meu a ajuns pe 12 septembrie, si eu personal m-am mutat in apartament pe 1 octombrie, desi as mai fi putut sta la hotel pana se implinea o luna de la venire.

Am vazut vreo 9-10 apartamente (am cautat cu 3 dormitoare), dar pana la urma tot in primul vazut am ajuns sa stau. Poate e un caz special, dar asa s-a nimerit, sa fie cel mai avantajos din punct de vedere al locatiei (langa supermarket, statie de autobuz si mare), al raportului pret/calitate si al cumsecadeniei proprietarului. Depinde foarte mult ce iti doresti. Eu am vazut apartamente mai faine decat cel in care stau acum, dar unele erau mai departe de mare, sau altele aveau proprietari care nu erau dispusi sa mai investeasca de loc, sau erau genu care ar fi venit in fiecare zi sa verifice daca "suntem cuminti" :shock:

Parerea mea este ca cei care veniti acuma in februarie aveti si avantajul ca e complet in afara sezonului, si preturile sunt mai mici, sau proprietarii ceva mai dispusi la negocieri. Totusi nici eu nu recomand sa va grabiti, cel mai bine e sa vedeti cat mai multe apartamente. Cel mai usor e cu agenti, dar am colegi care si-au gasit direct la proprietar, si acolo poti negocia mai bine, pentru ca ii spui ca nu va mai avea de platit comisionul la agent ;)

Cat despre asteptari, din moment ce ati luat hotararea sa veniti, e clar ca acestea exista :wink: Dar repet aici o treaba pe care nu imi venea sa o cred cand am ajuns, si de care pana la urma m-am convins pe pielea mea: totul tine foarte mult de noroc...

User avatar
OQL
Active
 
Posts: 12
Joined: Fri May 27, 2005 9:30 am


Return to Arhiva mesaje vechi: 2005-2010

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron