Salut Mintrubber, bine ai venit pe forum. Din cate am inteles, abia ai venit in Cipru. Sper sa ne spui mai multe (eventual intr-un thred separat) despre prima impresie, dupa 1-2 saptamani.
Mancarea in Cipru depinde de locul unde e servita.
La firma, mancarea nu prea e Cipriota. Mi se pare ca predomina mielul, aproape in fiecare zi cate un fel de mancare cu carne de miel. Mie nu imi place, asa ca
Acasa poti sa iti faci aproape orice, gasesti majoritatea ingredientelor ca si in Romania. Mai putin malai pentru mamaliga, bors... sau salam Victoria
In oras, sunt multe fast-food-uri si shawarmerii bune. In restaurante sau terase gasesti atat suflaki, afelia, sheftalia (mancaruri traditionale cipriote), cat si mancaruri internationale (sau chiar restaurante cu specific national).
Fish meze e compus din 6-8 feluri de peste. Depinde de la local la local care sunt acestea, insa in general contine (pe langa pestele cu care suntem obisnuiti) calamar, stridii, caracatita, langusta, shrims... Costa 8-10CYP si te saturi cu sigurana. De obicei este bine sa iei o portie la 2 persoane sau 2 la 3 persoane. Cel mai bun Fish meze, spun cipriotii, este in Zigy. Am mancat de 2 ori acolo si intradevar a fost bun. Dar nu stiu cum e in alta parte!