Tzepe in Cipru

Aceste mesaje vor fi mutate in curand in categoriile potrivite.

Moderators: bitihacy, clau

Postby Mintrubber » Sat Jul 02, 2005 9:00 pm

Un aspect major referitor la ciprioti este si felul cum se comporta in trafic.
Citeam pe un site inainte de a veni aici parerea unui britanic (adica din Marea Britanie, unde se conduce pe aceeasi parte, "the correct side" cum le place localnicilor sa zica.)

How to drive like a cypriot in three easy steps :

1. The traffic light is red ? No problem, check first ( sa nu vina vreun meserias :) ) then go for it.
2. Yellow ? Absolutely no meaning.
3. Green ? Drive like a nutcase!

Mare dreptate a avut omu asta...

Legat de acelasi subiect, trecem si la partea misto, anume accidentele.
Recent l-am auzit vorbind despre asta pe un roman care este aici de 5 ani, din cate am inteles este unul dintre cei doi mohicani care au inaugurat traditia romanilor in Amdocs. Cred ca omu stie ce vorbeste, e un fel de "grandfather of all knowledge". Iata ce povestea:

Un prieten de-al lui, tot roman, a avut unul dintre multele accidente "banale" de pe aici. Imediat au aparut niste localnici mierosi, "domnu, va ajutam sa mutati masina pana la atelierul nostru de reparatii auto", " special price only for you my friend". Fiindca incurca circulatia ,omu a acceptat.

Dupa cateva zile, suna omu, "don't worry my friend, it will be fixed, next week for sure". Saptamana urmatoare, se duce sa vada ce e cu masina. Statea bine mersi la aia in spate in garaj, la fel de tamponata.
Suparat omu vrea sa isi ia masina, dar se pare ca trebuie sa plateasca cateva sute de pounds (nu stiu suma exacta). Pentru ce ? Transport si stocare 12 zile.

Se duce la politie, ii explica politicos lu' Garcea cum sta treaba, politaiu ii zice "don't worry, we take care" si pune mana pe telefon. Suna la aia, suparat nevoie mare, si incepe in greaca:

Alo, este adevarat ca... alo ,Yannis, tu esti ma? Ela, malaka! Prietenu' meu din copilarie? Da ma', cum sa nu tin minte cand fluieram dupa turiste ? Da ma, stai linistit.

Inchide telefonu si incepe cu intrebarile pentru roman.
OK, ai avut un accident? Pai si au venit niste cetateni binevoitori? Pai si nu ti-au zis cat costa serviciile ? Cum sa nu iti zica ma, nu ai inteles tu ,normal ca ti-au zis. Hai nu mai insista, ca ti-au zis cum sta treaba. Mai am si altele de facut azi, deja am stat 5 ore la servici, e zi lunga.

Asa ca ,

Code: Select all
if ( getLocale = true )
{
fraier = true;
return fraier;
}


Poate ca asta ar fi fost mai nimerita intr-un topic de genu Tzepe si avertizari care sa fie sticky, unde sa mai posteze si alti patiti astfel de povestiri. Realwahl, ce parere ai ?
The past has fled beyond our grasp, the future?s yet to come.

User avatar
Mintrubber
Active
 
Posts: 28
Joined: Fri Jun 24, 2005 8:25 pm
Location: Limassol

Postby realwahl » Wed Jul 06, 2005 7:15 pm

Mintrubber wrote:Poate ca asta ar fi fost mai nimerita intr-un topic de genu Tzepe si avertizari care sa fie sticky, unde sa mai posteze si alti patiti astfel de povestiri. Realwahl, ce parere ai ?


Mintrubber, oricine poate creea un topic nou! Chiar te invit sa o faci de fiecare data cand discutia de indeparteaza prea tare de sfera subiectului original.

User avatar
realwahl
Site Admin
 
Posts: 689
Joined: Sun May 08, 2005 1:21 pm
Location: Cyprus


Return to Arhiva mesaje vechi: 2005-2010

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron