Prima ploaie

Aceste mesaje vor fi mutate in curand in categoriile potrivite.

Moderators: bitihacy, clau

Prima ploaie

Postby realwahl » Sun May 08, 2005 5:18 pm

Azi a fost prima ploaie searioasa de cand sunt in Cipru - 6 luni. A plouat vreo ora, ploaie torentiala ca in romania. Dimineata, erau cateva balti pe strada. Cred ca toata apa a fost inghitita de pamant, pentru ca astia nu au calanizare. Cica in anotimpul ploios - care tocmai a inceput - sunt multe inundatii, deoarece nu au sistem de colectare a apei.
Azi nu mai e asa de cald ca de obicei, pot spune ca ma simt ca in iunie in Romania. E la fel de frumos afara.

(mesaj scris pe 07.10.2004)

User avatar
realwahl
Site Admin
 
Posts: 689
Joined: Sun May 08, 2005 1:21 pm
Location: Cyprus

Inundatii in Cipru, sau iarna fara masina

Postby realwahl » Sun May 08, 2005 6:36 pm

Am trait-o si pe asta. Cei care prinsesera iarna aici, mi-au zis ca masina e obligatorie, dar nu i-am crezut.
Duminica am fost la un prieten. Spre seara a inceput ploaia. Cand am plecat spre casa, ploua torential. Am zis ca astept sa se opreasca, dar dupa un sfert de ora am hotarat: ma uda, asta e... cand ajung acasa si pun hainele la uscat. Si am plecat prin ploaie. Insa dupa numai cativa metri, am ajuns la un impas: sa innot - era apa prea mica; sa merg - era balta prea mare. Si asta pe trotuar, nu pe strada. Si nu la marginea orasului, ci intr-un cartier central. Toate stradutele erau inundate, deoarece sistemul de canalizare era suprasolicitat.
Nu am putut ajunge acasa decat dupa ce a venit un prieten dupa mine cu masina. Neplacuta experienta... cred ca va trebui sa-mi iau masina, ca nu mai merge asa. :(
Ploaia de duminica seara a fost una tipica. Asa cum se intampla de cateva ori pe saptamana. Iar dimineata, aproape tot e uscat. Ce nu trage canalizarea... se varsa in mare :) Si parca nici sa stau in casa 3-4 luni pe an nu-mi convine.

(mesaj scris pe 22.12.2004)

User avatar
realwahl
Site Admin
 
Posts: 689
Joined: Sun May 08, 2005 1:21 pm
Location: Cyprus

Re: Inundatii in Cipru, sau iarna fara masina

Postby petrinela33 » Fri Sep 16, 2005 11:33 pm

Prima ploaie pe vara 2005 ! S-a intamplat pe undeva apoape de miezul noptii . Aici nu ploua in septembie,mai ales in Limassol.Am ajuns sa o vad si pe asta...Acum a inceput ,,repriza a doua" de ploaie.Ce mi-e dor de strazi ,,umede",fara praf, si de copaci ce sunt verzi cu adevarat...Poate ploaia asta,acum devenita si mai puternica, ii va spala ...Oare cum ar fi fost sa fii in mare la ora asta? De la altii am inteles ca e super sa inoti pe ploaie...De-ar tine-o asa toata noaptea...

User avatar
petrinela33
Active
 
Posts: 150
Joined: Sun Aug 28, 2005 7:02 pm
Location: Limassol Cyprus

Re: Inundatii in Cipru, sau iarna fara masina

Postby realwahl » Thu Sep 22, 2005 5:52 pm

realwahl wrote:Am trait-o si pe asta. Cei care prinsesera iarna aici, mi-au zis ca masina e obligatorie, dar nu i-am crezut...
cred ca va trebui sa-mi iau masina, ca nu mai merge asa. :(

Mi-am luat in sfarsit masina. Dupa 1.5 ani de Cipru... chiar nu am mai rezistat.
Prima ploaie din sezonul acesta m-a prins la o terasa, terasa evident nepregatita pentru asa ceva. Prelata de deasupra era sparta, asa ca a curs prin ea. Mi-am amintit de zapezile din Romania, care tot timpul iau prin surprindere autoritatile. Chiar daca vin in plina iarna :(

In w/end am fost la Latchi. E un sat de vacanta, un complex cu vile/camere de inchiriat, cu terenuri de tenis, cu piscine, sala, sauna, jacuzzi, restaurante, spatii verzi. Ne-am simtit f. bine acolo. Mi-ar placea sa petrec o vacanta linistita, cand o sa ies la pensie, la Latchi.

User avatar
realwahl
Site Admin
 
Posts: 689
Joined: Sun May 08, 2005 1:21 pm
Location: Cyprus

Postby petrinela33 » Mon Dec 05, 2005 2:38 pm

Cipriotii au ,,un fel de a spune":daca nu va ploua azi sau maine(de Agio Nicolaou-Sf.Neculai) nu va mai fi ploaie vreme de 40 de zile...E cam ca la noi legat de ploile lui Sfantul Ilie...Vom trai si vom vedea daca au dreptate.Pentru moment nu s-a anuntat ploaie.

User avatar
petrinela33
Active
 
Posts: 150
Joined: Sun Aug 28, 2005 7:02 pm
Location: Limassol Cyprus

Postby realwahl » Wed Dec 07, 2005 11:38 pm

Chiar ma gandeam azi. Nu a mai plouat de vreo 2 saptamani. A fost o ploaie mare de s-a inundat jumate de oras si gata. Era pe Omonia o balta... nici trotuarul nu se mai vedea. Cred ca avea 30 cm.
Iar acum e asa frumos afara. Vreme de tricou, azi cred ca au fost mai mult de 20 de grade... :)

User avatar
realwahl
Site Admin
 
Posts: 689
Joined: Sun May 08, 2005 1:21 pm
Location: Cyprus


Return to Arhiva mesaje vechi: 2005-2010

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron