munca in Cipru

Aceste mesaje vor fi mutate in curand in categoriile potrivite.

Moderator: compy

munca in Cipru

Postby andreea26 » Thu Sep 23, 2010 11:02 am

Buna
vreau sa vin la munca in Cirpu anul viitor. am depus si o cerere de inscriere intr-un astfel de program, la o agentie de plasare a fortei de munca din Bucuresti. mi-ar placea sa lucrez ca ajutor de ospatara sau ospatara. Nelamurirea mea este oferta agentiei fata de EURES. Agentia spune ca primesti 600 de euro pe luna salariu, cu cazare si masa asigurata de angajator. Prin EURES, salariul porneste de la 750 de euro (cel mai mic) si poate ajunge la aproximativ 1.000 de euro, fara cazare si masa. Nu stiu ce sa aleg. Eu am experienta in domeniu, dar este facuta la negru. Ce ma sfatuiti sa fac? care sunt preturile la chirie si cat de greu iti gasesti un loc unde sa stai?
multumesc

andreea26
 
Posts: 2
Joined: Thu Sep 23, 2010 10:29 am

Re: munca in Cipru

Postby schwarzkopf » Thu Sep 23, 2010 12:03 pm

Cam astea sunt salariile in Cipru, eu lucrez in acelasi domeniu, ca barman si stiu cam pe unde sunt. Diferenta depinde doar de orasul in care stai , in ayia napa si larnaca salariile sunt foarte mici in domeniul asta, in nicosia sunt cele mai bine platite incepand de la 4-5 euro pe ora, in limassol si pafos situatia e cam la fel. Chiriile incep de la 300 de euro pentru un studio mobilat(presupun ca doar mobilat cauti venind din romania), 350 un apt cu o camera mobilat...si preturile urca.
Cand angajatorul iti ofera cazare e cu dus intors. De obicei, e bine pentru cei care vin aici doar pentru un sezon, si pleaca acasa, studenti sau tineri. Cazarile oferite de angajatori sunt de proasta calitate in multe cazuri, dar au strictul necesar. Dezavantajul este ca daca optezi pentru cazare, depinzi de angajator. Daca te da afara, ramai si fara casa, sau daca decizi tu sa pleci, e la fel de greu.
Cei de la Eures, ifi ofera locul de munca daca ai acte legale de rezidenta in Cipru, din cate stiu eu. iti trebuie social insurance number si chestii de astea. De fiecare data, cand aplicam pentru un job, si nu aveam forme legale de resedinta, eram refuzat.
Sa vii cu agentie este la fel de riscant, ei iti promit marea cu sarea dar realitatea poate fi foarte urata cand ajungi aici, e bine sa stii foarte multe despre agentia la care ai apelat, cautand pe internet e cel mai usor, eventual scriind numele agentiei urmat de teapa. Ex: Danfil Jobs teapa, si ai sa vezi o gramada de opinii :)
Singurul sfat pe care ti`l pot da, este sa ai ceva banuti cand vii aici iar daca alegi sa vii cu agentia, sa nu te lasi complet pe mainile lor. Pentru inceput,este ok daca ai cazare de la angajator, pana inveti locurile mai bine si faci ceva bani, dupa care fiind mai libera, poti alege ce vrei. Succes !
Poti scoate romanul din romania, dar nu si romania din roman.

schwarzkopf
Active
 
Posts: 145
Joined: Tue Nov 24, 2009 12:48 pm

Re: munca in Cipru

Postby andreea26 » Thu Sep 23, 2010 1:33 pm

Multumesc pentru informatii si sfat :). Voi lua maine legatura cu ei de la Eures din judetul meu si apoi voi lua o hotarare...cred. Ms

andreea26
 
Posts: 2
Joined: Thu Sep 23, 2010 10:29 am


Return to Arhiva mesaje vechi: 2005-2010

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron