salut. sunt aici de 8 ani , dar sezonul acesta este ultimul petrecut aici . au inceput sa se schimbe in rau multe . pentru mine este si a fost bine tot timpul , lucrez in acelasi loc de cand am venit aici , intr-un restaurant zona turistica ( aya napa ) . dar va fi foarte urat curand, incepand cu iarna aceasta . nu stau sa vad unde se va ajunge, nici nu imi odresc sa vad valul de depresii si sinucideri,jafuri,etc . insula este foarte mica, rasturnarile de situatii sunt rapide . economia ciprului este praf ( de fapt, este cu moţ )..
creditele le sunt taiate localnicilor la sange, au nevoie de garantii multe ( ca si un alien ) pentru a mai pune mana pe ceva bani d ela banca.
au luat credite cu o semnatura doar in trecut, si au cheltuit in nestire pe cate 4-5 masini de familie, casa de vacanta pe litoral, excursii, etc.
au dormit crezand ca o sa plateasca ei in vreo 20 de ani de acum inainte . mentalitatea lor este foarte melteneasca, in 8 ani am gasit doar 3 ciprioti cu care am putut discuta subiecte mai interesante ..
sunt invatati cu bani multi multi si munca nema. acest lucru se va schimba rapid, nu va mai fi posibil asa ceva . pun pariu ca jumatate din localnici or sa moara de inima rea ca nu mai pot cheltui ca nababii in fiecare sezon ..
bagajele si peste 3 luni in avion . am petrecut clipe frumoase si clipe de agonie pe aceasta insula . a fost o experienta binevenita, pentru unii chiar necesara .
povestiri in curand